Mi is a DaoYin®?

A kínai gerinctorna egy olyan ősi, kínai mozgásformákból összeállított, - egyedülállóan hatékony - gerincgyógyító mozgásrendszer, mely a Hagyományos Kínai Orvoslás elméleti ismereteit és a több ezer éves kínai gerincgyógyító gyakorlatokat hatékonyan ötvözi a nyugati orvostudomány ismereteivel.

Mi benne az egyedülálló?

Mert elméleti háttere megegyezik a Kínai Orvoslás elméleti hátterével. A DaoYin szempontjából kiemelkedő fontosságú JingLuo rendszer (meridián hálózat). Így a test meridián hálózatán keresztül az energia blokkokat feloldja, rendszeres gyakorlással fokozatosan visszanyerhetjük testünk fizikai és lelkünk egészséges állapotát.

A nyugati orvoslás funkcionális anatómiai ismereteire épít (gerincanatómia, gerincbetegségek).
A gyakorlatok a kínai és nyugati orvoslás elméleti háttérre épülnek fel.

Mi a hatása?

A gyakorlatok segítségével a nyaki, vállövi fájdalmaktól, gerincpanaszoktól, szenvedők mintegy 80%-a teljesen panaszmentessé válhat. Alkalmas arra, hogy a mozgásszegény életmódot élők, számítógép előtt ülők, stresszes munkakörülmények között dolgozók egyszerűen és hathatósan szüntessék meg örökös hátfájdalmukat, egészség fenntartására, megelőzésre, vagy rehabilitációra. Mindezek mellett a DaoYin energetizál.

Mit várhatsz az órán?

Az óra alatt fejünk búbjától átmozgatjuk a gerincoszlopot, nyitjuk, tápláljuk az izületeket, erősítjük a mélyizmokat, javítjuk a keringést. Megszellőztetjük a porckorongokat, ennek hatására megérezhetjük, hogy gerincünk is tud lélegezni.

Kinek ajánlott?

Gyermekkortól – 99 éves korig majdnem mindenkinek. Kivétel a kismamák, nekik nem ajánlott.

Mi szükséges a tornához?

Első sorban TE és egy jógaszőnyeg, amit a központan is tudsz bérelni ha nincs neked :-) 
törölköző, szénsavmentes víz, könnyű, kényelmes ruha,  zokni (cipő nem szükséges)

Tornával kapcsolatos fontos tudnivalók:

Gerincműtéten átesettek és gerincsérvben szenvedők esetén is ajánlott, óra előtt konzultáció szükséges (leletek bemutatása, orvosi javaslat konzervatív terápián történő részvételről). Bármikor lehet csatlakozni. 
cél: rehabilitáció, gyógyulás, megelőzés, energiaszint növelése
tornát követően fokozott folyadékfogyasztás ajánlott!