Az órákon elsősorban a nagyobb izületek alapos átmozgatása kap szerepet, majd a gerincoszlop és ezzel együtt a hátizmok intenzív megdolgoztatása. Ezen felül még olyan koordinációs gyakorlatokat is végzünk, amelyek segítenek összehangolni a jobb és a bal agyféltekék működését. Az óra második felében azonban az izmok erősítése kerül előtérbe. Olyan izmokat is intenzív mozgásra késztetünk, melyeket a mindennapi tevékenységek során rendszerint nagyon ritkán használunk. Az óra utolsó részében ellazítjuk és lenyújtjuk izmainkat, és ezzel megnyugtatjuk testünket.

Ezt a kondicionáló tornát bátran látogathatja mindenki korra, alkatra való tekintet nélkül, a javaslat, hogy csak azt és annyiszor csináljuk, amennyi neki aznap jól esik. A gyakorlatokat minden esetben azok intenzitásának megfelelő zenére végezzük, amelyek megalapozzák az órák hangulatát.

A tréningek során a főszereplő mindig TE vagy, így kérünk, ha bármi problémád lenne, vagy kérdés merül fel benned, ne habozz egyből kérdezni! Az edzésekre kényelmes öltözékben, mezítláb, vagy zokniban gyere. Hozz magaddal egy nagyobb méretű törölközőt, és jógamatracot, (ne polifoamot!)  Ha nincs, vagy otthon maradt, ezeket tudod kölcsönözni.