- fogyás, méregtelenítés
- izmok erősítése és nyújtása, alakformálás
- gerincpanaszok, hátfájdalmak enyhülése, megszűnése
- reumás és más ízületi panaszok enyhülése, megszűnése
- vérnyomás, keringés helyreállása
- tüdőkapacitás javulása, sejtszintű regenerálódás fiatalodás
- cukorbetegség, vese, más hormonális zavarok helyreállítása
- koncentráló képesség növekedése, nagyobb munkabírás
- fejfájás, migrén, álmatlanság megszüntetése
- egyensúlyozó képesség javítása
- immunrendszer erősítése, állóképesség, kitartás növelése

A forrójóga órán egyszerre tudsz erősíteni, nyújtani, és tökéletesen kiegyensúlyozottá formálni az alakodat. Ha túlsúlyos vagy, a fogyás, ha pedig növelni szeretnéd a testsúlyodat, ez a garantált mellékhatás. Miért működik mindkettő? Mert a lényeg, hogy egyensúlyba kerül a tested-lelked. A gyakorlás helyreteszi a hormonháztartásodat, kiegyensúlyozza az idegrendszeredet, eszedbe sem jut felesleges ételeket venni magadhoz, mert nem fogod kívánni. Ha pedig néha mégis - felsőfokon működik az emésztőrendszered, így minden hasznosul, aminek hasznosulnia kell, és minden eltávozik, aminek el kell távoznia.

A forrójóga órán a légzőgyakorlat valóban megtanít lélegezni, és ezzel rengeteg friss oxigént juttatni a szervezetedbe. A tüdőkapacitásod olyan mértékben megnő, és a keringésed olyan hatékonnyá válik, hogy a saját belső rendszered újra képessé válik önmaga legmélyebb szintű táplálására. A sejtek regenerálódnak, egészségesek és működőképesek – vagyis fiatalok maradnak!

A meleg nem csak a biztonságos mozgást és a rendszerezett légzést segíti elő, hanem a méregtelenítő folyamatokat is gyorsítja. Szó szerint az egész bőrfelületed részt vesz ebben a folyamatban, valamennyi pórusodat működésre sarkallva, a méreganyagokat az izzadás útján eltávolítva. Ez az, ami természetes úton legeredményesebben dolgozza át a bőrödet mindenütt.

A forrójóga óra 90 perces mozgó meditációja megadja neked azt a lehetőséget, hogy teljesen kikapcsold az elméd által a nap során folyamatosan gyártott „adatforgalmat”. A füstölgő elme lecsillapodik, megyugszol. Meglátod, mi mindenre képes a tested, és hogy mennyire tökéletesen működő szerkezet vagy. A gyakorlás egyben tart, megőrzi az egészségedet, illetve bármilyen állapotodon képes javítani. A testeddel együttműködő jóga gyakorlással jó eredményeket tudsz elérni akkor is, ha rehabilitációra szeretnéd használni.

A jóga nem kívülről, hanem belülről hat. Az izomzatot egyszerre erősítjük és nyújtjuk, és felhasználjuk az erejét arra, hogy önregeneráló folyamatokat indítsunk be a csontjainkban, valamint ugyanígy fontos folyamatokat indítsunk be a keringési rendszerünkben és a belső masszázzsal valamennyi belső szervünkben. A hormonális rendszer helyreáll, és nem csak a testi, hanem a szellemi, érzelmi egyesúly is kialakul.

© Forrójóga 2014 március,