GERINC GONDOZÁS

A gerinc az élet fája – gondozzuk!

A nemzetközi statisztikák szerint az emberek több mint 96%-ának el van ferdülve a gerince, beleértve a gyerekeket is.
A gerincferdülés jelei, következményei:
a hát bármely részén fájdalom, láb, boka, térd, csípő fájdalom, szúró fájdalom-zsibbadás a gerinc vagy nyak területén, fejfájás, szédülés.

Amennyiben a ferdülés huzamosabb ideig fennáll, akkor vezethet:
kopáshoz, gerincsérvhez, krónikus izomfájdalmakhoz, migrénhez.

A Bilibok-féle gerincgondozás nyújtja a gerincoszlopot, ezért a porckorongok ismét hidratálódnak, megőrzik eredeti méretüket és alakjukat.
A gerincoszlopban, gerinccsatorna fut végig, ebben a védett alagútban helyezkedik el a gerincvelő.
A gerincvelőből kilepő idegek egy-egy szervünkhöz kapcsolódnak. A gerincgondozás gyógyító hatással stimulálja ezeket az idegeket és ez által a hozzá kapcsolódó szerveket, így minden szervre jótékonyan hat. A csigolyák menti enyhe nyomás, kombinálva a légzéssel, hatást gyakorolnak a hátgerincre, mialatt az rugalmassá válik, és visszaállítják a gerincet az eredeti helyére. Ennek eredményeképpen javul a testtartásunk és hajlékonyabb lesz a gerincünk, a hát és derék panaszok enyhülnek.
Távol keleten az orvosok a betegségek gyógyítását a gerincoszlop eredeti helyének visszaállításával kezdik. A betegségek legalább 70%-át képesek meggyógyítani, azzal hogy rendbe rakják a gerincoszlop állapotát.
Ezzel a kezeléssel lényegében hármas hatást tudunk elérni:
1. Lazítjuk a hátizmokat, korrigáljuk a csigolyákat. Általában ez az első látható és érezhető hatása. Ezen kívül segítjük az energiakeringést az energiapályákon (meridiánokon) keresztül és javítjuk a vérkeringést.
2. Az idegpályákon keresztül jótékony hatást gyakorlunk a szervek működésére is, oldjuk az idegpályákon felmerülő blokkokat, feszültséget.
3. Oldjuk a pszichikai/ lelki feszültségeket, blokkokat, problémákat.
A P.E.K. (a természetes energiáival, légzéssel, akupresszúrával kombinált kiropraktika) nyújtja a gerincoszlopot, ezért a porckorongok ismét hidratálódnak, megőrzik eredeti méretüket és alakjukat
Fontos tudni, hogy a hagyományos kiropraktika egy ötéves egyetemi tanulmány, amelyben nagy hangsúlyt fektetnek a tartó- és mozgató szervrendszerre és a neurológiai tanokra.
A P.E.K. technikája viszont az akupresszúrára (akupunktúrás pontok kézzel történő enyhe nyomása) és az ügyfél légzésére épül, más szóval NEM manipuláljuk fizikálisan a gerincet, az ízületeket vagy az idegpályákat (becsípődéseket)! Ezért nem szükséges öt év egyetemi végzettség, ahhoz el lehessen sajátítani, és mellékhatások nélkül működik.
A kontra indikáció ugyanazok, mint pl. a mágneses masszásnál (pace-maker, terhesség esetén nem használható).
LFS (Lock Foot Syndrome) „Blokkolt Láb Tünetegyüttes”)
A lábfejben is sok kis ízület található és ezek valamelyike az életünk során szintén elmozdulhat, vagy blokkolódhat (sőt, ez lehet vele született probléma is) ezáltal megváltozik a láb tartása. Más szóval elferdül a láb és ez a ferdülés, mint egy dominóhatás, elferdíti a csípőt, a keresztcsontot majd az egész gerincet, sőt még az álkapcsok állása is összefügg a láb elferdülésével. Ez okozza a gerincferdülések több mint 50%-át. A LFS kezelése a teljes kezelés fontos része.
A P.E.K.-ben használt technikák:
akupresszúra, légzéstechnika, kineziológia teszt, LFS (Lock Foot Syndrome) „Blokkolt Láb Tünetegyüttes”) kezelése

PEK előnyei a hagyományos kiropraktikával szemben:
• Nem lehet sérülést okozni az a gerincen, vagy más ízületekben.
• Csontritkulásos esetekben is lehet használni.
• Nincs szükség előzetes röntgen vizsgálatra.
• Nem igényel nagy erőkifejtést.
• Fájdalommentes.

A kezelés időtartama: 70-90 perc Árak: 
1 alkalom: 8000 Ft
Bérlet: 28000 Ft/ 4 alk.